Straatalliantie

Sinds enkele jaren hebben de Daklozenvakbond, Bureau straatjurist en Belangenvereniging Druggebruikers MDHG de handen ineengeslagen om mensen met dak- en thuisloosheidsproblematiek beter te kunnen ondersteunen. Op 14 mei 2019 heeft dit geleid tot de oprichting van de Straatalliantie. Het doel van de Straatalliantie is voldoende kwalitatief hoogwaardige en onafhankelijke cliëntondersteuning voor alle (dreigende) dak- en thuislozen in Amsterdam te realiseren. We willen dat iedereen die daar profijt van kan hebben, bekend is met onafhankelijke cliëntondersteuning en hier op laagdrempelige wijze gebruik van kan maken.

Bent u (dreigend) dak- of thuisloos en heeft u hulp nodig bij praktische zaken of bij het aanvragen van voorzieningen? Heeft u moeite de weg te vinden naar de juiste instanties of loopt u vast bij bepaalde instanties? De drie organisaties bieden gratis onafhankelijke cliëntondersteuning aan  iedereen die tegen de uiteenlopende dak- en thuisloosheidsproblematiek aanloopt.

De Daklozenvakbond

De Daklozenvakbond biedt o.a. onafhankelijke cliëntondersteuning voor Amsterdamse dak- en thuislozen. Verstrekt briefadressen, ondersteunt randgroepen en verzorgt collectieve belangenbehartiging.

U kunt de Daklozenvakbond op verschillende manieren bereiken. Een daarvan is door te mailen voor een afspraak via spreekuur@dedaklozenvakbond.nl of bellen naar 06-30771154 om een afspraak te maken als je een hulpvraag hebt. U kunt ook gerust binnen komen bij ons kantoor op maandag en donderdag tussen 9:00 en 12:00 voor het inloopspreekuur op het volgende adres: de Kleine Wittenburgerstraat 201, 1018 LT Amsterdam.

Bureau Straatjurist biedt onafhankelijke cliëntondersteuning aan Amsterdamse dak- en thuislozen met een juridische vraag.

Wij zijn open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 10:00 uur en 16:00 uur. Wij zijn dan telefonisch bereikbaar. Wilt u liever een afspraak? Dan kunt u bellen met 0610633431 of mailen naar info@straatjurist.nl. U kunt dan langskomen op ons adres: Nieuwe Herengracht 18, 1018 DP Amsterdam.

De MDHG biedt onafhankelijke cliëntondersteuning voor druggebruikers en dak- en thuislozen in Amsterdam.

Iedere werkdag is de MDHG geopend van 10:00 tot 16:30 uur. Tussen 10:00 en 12:30 uur en tussen 15:30 en 16:30 uur is er een vrije inloop waarbij iedereen binnen kan komen om een kopje koffie te drinken, gebruik te maken van een computer of telefoon of om een medewerker te spreken. Wilt u tussen 12:30 uur en 15:30 uur een medewerker spreken? Maak dan even een afspraak, dit kunt u aan de deur doen, door te bellen naar 020-6244775 of te mailen naar info@mdhg.nl. Ons adres: Jonas Daniël Meijerplein 30, 1011 RH Amsterdam.

“Ik ben dakloos en heb geen slaapplek, waar kan ik slapen vannacht?”

“Mijn aanvraag voor een bijstandsuitkering is afgewezen, wat nu?”

“Ik ben geschorst bij een instelling en ik ben het hier niet mee eens. Waar moet ik heen?”

 “Waar kan ik douchen, eten en mijn kleding wassen?”

“Ik heb een ingewikkelde brief binnen gekregen, ik weet niet wat ik ermee moet doen”.

“Ik word onterecht mijn huis uitgezet, waar moet ik heen?”

StraatAlliantie