Handhaving en dakloosheid

doorDDV

Handhaving en dakloosheid

De handhavers van Amsterdam en niet alleen in Amsterdam hebben geen eenvoudige opdracht. Soms moeten zij handhaven in situaties, waarin ze zelf wellicht andere keuzes zouden willen maken. 

Handhaven betekent immers de wet uitvoeren, mensen gelijk behandelen en tegelijkertijd rekening houden met hun specifieke situaties, zonder dat er willekeur ontstaat. Nou ja, het leest het al, niets eenvoudigs aan.

Zo was er recent een situatie in Amsterdam, waarbij reflectie achteraf de handhaver deed hem beseffen dat hij wellicht ook anders had kunnen reageren.

Wat heel mooi is, dat het inzicht resulteerde in positieve acties. Zoals het uitreiken van verschillende broodjes en fruit aan mensen in portieken zonder vaste verblijfplaats. Iets om trots op te zijn, daarom heeft Patric hem namens ons bedankt.

Hier zie je Karim Sijbesma de gulle geven samen met Patric bij de uitreiking van het bedankje.

Over de auteur

DDV administrator

2 Reacties tot nu toe

Humphrey martisGeplaatst op2:30 pm - feb 15, 2024

Heb weinig mee heb liever een mwerker.ben 68 heb hartproblemen reuma artrose chronische hernia covid ben kunstenaar eb str artist .gepensioneerd en afgekort omdat ik geen woning heb .moet aoi,aanvragen etc .ik ben en voel me een ongeleide projectiel.ik meen het is geen dreiging. Een kreet naar hulp

Robert NahrGeplaatst op6:39 pm - feb 15, 2024

Mijn ervaring met de handhaving had mij gedwongen om in beroep te gaan en een bezwaarschrift bij de officier van justitie in te dienen. Ik had te maken met een HOND . Hij was zo brutaal dat hij mij zei “HOU JE SMOEL” Nou ik heb een mond hoor. Maar ik hou het kort: DE OFICIER VAN JUSTITIE GAF MIJ GELIJK EN SEPONEERDE MIJN 2 (TWEE) BOETES. Jammer vind ik dat ik die HOND nooit meer heb gezien .

ROBBY NAHR (12-09-1953)

Reacties zijn gesloten.